Foto's concert 10 juni St. Genoveva kerk Son en Breugel

Omroep Helmond met in KLASSIEK ons Marcando met – afgelopen zondag- Frans Elling en Peter Woodward aan het woord! Ze hebben Marcando fantastisch vertegenwoordigd! Dank daarvoor!
En….Marcando zingt natuurlijk ook: twee toppers, Blue Bird en Sur le Pont d’Avignon!

Luister....

Het Vocaal Ensemble Marcando kwam in 1990 tot stand door een fusie van het Nuenens Kamerkoor (1975) en het Helmondse Round Ensemble onder Theo van de Kerkhof, die het koor 7 jaar lang enthousiast dirigeerde. Daarna stond het Vocaal Ensemble Marcando 18 jaar onder de bezielende leiding van Gerard van de Pas, die in 2013 om gezondheidsredenen het dirigeerstokje moest neerleggen en in 2015 is overleden. Sinds 2014 is de ervaren Tom Suters de vaste dirigent.

De 25 leden zijn afkomstig uit de regio Nuenen-Helmond-Eindhoven. De wekelijkse koorrepetitie is van 19.45 tot 22.00 uur, afwisselend in Nuenen (Regenboog aan de Sportlaan) en Helmond (Wilhelminaschool aan de Bachlaan).

Het koor voert het klassieke repertoire van geestelijke en wereldlijke muziek uit diverse stijlperiodes vrijwel altijd a capella uit, soms in samenwerking met andere kamerkoren en musici.
Het Vocaal Ensemble Marcando treedt ook op in bekende concertcycli in de regio, zoals bij ‘Muziek aan de Markt’ in Bergeijk, Lambertusconcerten in Helmond, De Achelse Kluis en in het Willibrorduskerkje in Waalre.
In 2015 heeft het Vocaal Ensemble Marcando zijn 25-jarig bestaan gevierd met een jubileumconcert in Franse stijl.


Voorzitter: Peter van Overbruggen
Secretaris:
Marijke Cornelissen email:


Dirigent Gerard van de Pas

Dirigent Tom Suters (2015 - )

Gerard van de Pas (1995-2015 †)

Theo van de Kerkhof (1990-1995)